Pjanić opet prvak Italije: Juventus stigao do osmog uzastopnog Scudetta

Savladana Fiorentina i osvojena nova titula

Pjanić opet prvak Italije: Juventus stigao do osmog uzastopnog Scudetta

A. Čaušević

Pobjedom nad Fiorentinom Juventus je pet kola prije kraja i zvanično postao prvak Italije. Bianconeri su 33. rundi ovosezonskog izdanja Serije poslije preokreta savladali Viole s 2:1.

Meč za goste iz Firence je počeo odlično. Nakon dobre akcije lopta je došla do Nikole Milinkovića koji nije imao problema da pogodi.

Fiorentina je nastavila dominirati te su se redale prilike pred golom domaćih, najbolju je u 35. minuti propustio Federico Chiesa koji je pogodio stativu. Kazna za promašj stigla je dvije minute kasnije.

Miralem Pjanić je izveo korner s desne strane, a na prvoj stativi se najbolje snašao Alex Sandro koji pokađa za poravnjanje rezultata. U finišu prvog poluvremena Chiesa je opet pogodio okvir gola, u 44. minuti tresla se prečka.

Juventus je nastavak meča počeo puno agresivnije, a nakon niza napada uz dosta sreće stigao je i do preokreta. Nesretan autogol u 53. minuti postigao je German Pezzella.

Nakon drugog gola domaći su bili bolji rival, ali zadovoljni rezultatom igrali su nešto opreznije te su kontrolisali igru. Na kraju je ostalo 2:1 te je tako osmi put u nizu postao prvak Italije. Niti jednoj ekipi u Ligama petice nije uspjelo da toliko puta zaredom slavi šampionsku titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventusu je ovo 37. osvojeni Scudetto na terenu, a zvanično 35. obzirom da FIGC Staroj dami ne priznaje dvije (ne)opravdano oduzete titule zbog afere Calciopoli.

Pored asistencije Pjanić je pružio sasvim solidnu partiju. Bh. reprezentativcu je ovo treći Scudetto otkako je stigao u Juve na ljeto 2016. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Jupiiii !!!
2 0
F_C_Bracelona_
Vidjeli smo jačinu juventusa van italije hahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi