Ko je strijelac?

Gol Slobode za pobjedu izazvao polemike

Edmir Škorić

Regularan je i donio je Slobodi velika tri boda, no ko je loptu poslao u mrežu Sarajeva?

Sloboda je na Tušnju u derbiju kola u subotu bila bolja od Sarajeva (2:1). Pogodak Rahmanovića u prvom dijelu nije na kraju pomogao bordo timu.

Tuzlaci su preko Ćivića i Smajića u drugom dijelu došli do preokreta, mada je pogodak u 90. minuti malo izazvao polemike.

Smajiću je pripisan pogodak, ali je pravo pitanje da li je mladi napadač crveno-crnih bio strijelac ili je loptu u mrežu ipak poslao Pršeš? 

Kako god, Smajiću je pripisan gol i zvanično je on junak derbija, ali zasigurno zasluge pripadaju i Pršešu, koji je prethodno uputio loptu ka golu Sarajeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Tušnju svakako ne bi imali ništa protiv da je i golmanu pripisan ovaj gol, samo da su ostvarena tri boda s kojima se crveno-crni vraćaju u trku za Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.