Nikad veća gužva: Pogledajte raspored timova koji se bore za Evropa ligu

Velika borba za Evropu

Nikad veća gužva: Pogledajte raspored timova koji se bore za Evropa ligu

A. Čaušević

Čak šest timova će se u isto toliko preostalih kola Premijer lige boriti za treću poziciju koja garantuje izlazak na euroscenu. Reklo bi se nikad veća gužva.

U najboljoj poziciji je sigurno Široki Brijeg. Tim iz zapadne Hercegovine drži treću poziciju s četiri boda prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Željezničar, ali i igra finale Kupa BiH.

Plavim za vratom dišu Sloboda, Radnik i Čelik, pa je situacija takva da pet ekipa od 3. do 7 pozicija dijeli svega sedam bodova.

U 26. kolu Široki, Željezničar i Sloboda su upisali pobjede, dok Čelik i Radnik nisu iskoristili "prednost" domaćim terenima pa su remijima umanjili svoje šanse za izlazak na euroscenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borba za Evropu će biti definitivno uzbudljiva do posljednjeg kola jer će svi timovi do kraja prvenstva odigrati niz međusobnih duela.

Pošto će finale Kupa BiH igrati Sarajevo i Široki Brijeg vrlo lako bi se moglo desiti i da četvrta pozicija bude garant za odlazak u kvalifikacije za Evropa ligu. Da bi se to desilo potrebno je da Širokobriježani završe na trećem mjestu.

U nastavku pogledajte raspored timova koji će do kraja sezone voditi veliku borbu za izalazk u Evropu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Koga cemo zajebat.....obicno nekom useremo sezonu....volim te ČELIK
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti