Arsenal bi nakon ovog poraza mogao pasti na peto mjesto

Topnici su zakomplikovali sebi život

Arsenal doživio iznenađujući poraz od Crystal Palacea i propustio priliku da skoči na treće mjesto

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Arsenala su u 35. kolu engleske Premier lige ugostili ekipu Crystal Palacea i upisali poraz rezultatom 3:2.

Arsenal je želio doći do pobjede i s nova tri boda preskočiti Tottenham na trećem mjestu na tabeli, ali gosti su od početka pokazali da nisu došli na izlet u London.

Gosti su šokirali domaće navijače u 17. minuti kada je Milivojević asistirao, a Benteke pogodio za vodstvo Crystal Palacea od 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti Arsenal je stigao do izjednačenja nakon što je Mesut Ozil pogodio mrežu gostiju.

Ipak, u 61. minuti Crystal Palace je ponovo stigao do vodstva nakon što je Zaha iskoristio lošu reakciju odbrane Arsenala i postigao gol za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 69. minuti McArthur je povećao prednost gostiju na 3:1, a osam minuta kasnije Aubameyang je smanjio na 3:2. Do kraj je Arsenal pokušavao doći bar do boda, ali se rezultat nije mijenjao.

Ekipa Unaia Emeryja je tako ostala na 66 bodova te je sebi zakomplikovala situaciju s obzirom da bi umjesto da skoče na treće mjesto, sada mogli pasti na peto mjesto ukoliko Chelsea sutra stigne do pobjede protiv Burnleya.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.