Treće poluvrijeme meča na Mračaju

Petorica fudbalera Metalleghea prijavljena zbog verbalnog napada i prijetnji sudijama

Samir Mlaćo

U derbiju 23. kola Prve lige FBiH u subotu su u Jajcu snage odmjerili NK Metalleghe i FK Velež.

Radilo se o veoma važnom meču za oba tima, a na kraju su Rođeni slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Brandaa i zadržali lidersku poziciju.

Domaći nogometaši su nakon meča bili razočarani dijeljenjem pravde Sanela Silića iz Cazina i njegovih pomoćnika Edina Zjakića iz Bihaća, te Amira Hušidića iz Velike Kladuše.

Pojedini su se pokušali i verbalno obračunati sa Silićem i njegovim pomoćnicima, te su im uputili niz prijetnji. Susret je tako dobio treće poluvrijeme, a iz izvora bliskih NS FBiH saznajemo da je delegat meča prijavio petoricu domaćih nogometaša zbog verbalnog napada i prijetnji službenim licama.

Sada će Disciplinska komisija Saveza donijeti odluku o eventualnim kaznama.

Kamera SportSport.ba zabilježila verbalni napad

Igrači Metalleghea bili su vidno bijesni nakon meča, pa su krenuli u obračun sa pomoćnim sudijom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedan od igrača je pomoćnom sudiji u jednom trenutku dobacio: "Doći će ti SIPA kući, obećavam ti".

Bilo je i psovki prema treneru Veleža Ibri Rahimiću, koji je postao omražena ličnost na mnogim prvoligaškim terenima ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.