Da li je Rovčanin prekršio pravilo?

Na pomolu nova afera u Prvoj ligi FBIH: Jedinstvo u Vitezu dobija za zelenim stolom? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Na pomolu je nova afera u Prvoj ligi FBiH. Naime, u subotu su u Vitezu snage odmjerili Vitez i Jedinstvo, a domaći su slavili pobjedu 3:0, te tako nastavljaju borbu za opstanak u ligi.

Naime, iz Jedinstva su uputili žalbu NS FBiH na nastup Damira Rovčanina kojem je prema njihovim informacijama istekla boravišna dozvola u našoj zemlji, tačnije ista je važila do 17.04. 2019. godine.

"Provjerili smo sve u petak i subotu i on nije to produžio. Prvi dio sezone je igrao kod nas i upoznati smo sa svime. Saznali smo da on nije produžio dozvolu,  uplatili smo Savezu žalbu i sada očekujemo da dobijemo meč 3:0", istakli su iz NK Jedinstvo za SportSport.ba.

Sada će o ovoj utakmici odlučivati organi NS FBiH, a Rovčanin je u subotnjem meču upisao svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj napadač je u Vitez stigao na zimu upravo iz NK Jedinstvo, a nastupao je i za NK Travnik, FK Goražde, FK Velež, Slaviju, Laci, Rudar Prijedor, FK Željezničar, Velež...

Podsjetimo, Rovčanin je rođen u Novom Pazaru 12. marta 1988. godine

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.