Reprezentativac BiH iza sebe ima sjajnu sezonu

Hoffenheim želi zadržati Bičakčića, nije isključen ni transfer

Njemački bundesligaš Hoffenheim svim silama želi zadržati našeg Ermina Bičakčića.

Ove sezone Bičakčić je standardan u redovima tima Juliana Nagelsmanna. Zbog fanatične borbenosti, požrtvovanosti i nesebičnog podređivanja momčadi, postao je doslovno omiljen među navijačima, koji su nedavno parolom javno izrazili želju da bh. stoper ostane i u budućnosti dio Hoffenheima.

"Četiri godine borbenog duha za Hoffenheim. Produžiti ugovor s Erminom", pisalo je na paroli koju su Hoffenheimovi tifozi okačili na meču s Mainzom.


Kako Bičakčiću ugovor važi do ljeta 2020. godine, reagovali su u Hoffenheimu i ponudili mu produženje saradnje, po znatno boljim uslovima, ali njegova budućnost u ovom klubu je i dalje pod upitnikom s obzirom da je interesovanje pokazalo još mnoštvo klubova.

Ponajviše se to misli na one iz Engleske, s kojima se povezuje već prethodna dva prijelazna roka, a od ranije ga u svom notesu imaju West Ham, Leicester i Southampton. Također, u igri su pojedini turski klubovi, kao i oni njemački. 

Riječi hvale Nagelsmanna

Onim što reprezentativac Bosne i Hercegovine pruža u ovoj sezoni oduševljen je i trener Hoffenheima Julian Nagelsmann.

"On je izvanredan primjer svakom igraču u timu kako se igra i kako se stoji u defanzivi. Nije on tip kao igrača kao Fernando Redondo, ali jednom sam čuo izreku da je najbitnije da svako radi svoj posao. Ako si stolar, radi najbolje što možeš kao stolar, a ako si stoper onda budi pravi stoper. Bičakčić je pokazao da to jeste. Kako igrama, tako i ponašanjem", oduševljeno je prije nekoliko mjeseci kazao Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da je u sjajnoj formi moglo se vidjeti i u prošlom kolu Bundeslige, kada je sa svojim Hoffenheimom slavio u Gelsenkirchenu s 5:2, a asistent kod posljednjeg pogotka bio je upravo Bičakčić, koji je briljantno uposlio Belfodila za ubjedljiv trijumf.

Ove sezone je Bičakčić, računajući sva takmičenja, proveo na terenu skoro 2000 minuta. U 26 nastupa je postigao jedan gol i pritom ubilježio tri asistencije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.