"Proslavio" se seksističkim ispadom, a sada mijenja Ramseyja u Arsenalu?

Topnici traže playmakera

"Proslavio" se seksističkim ispadom, a sada mijenja Ramseyja u Arsenalu?

Aaron Ramsey će po završetku sezone napustiti Arsenal i zvanično postati novi igrač Juventusa. Izgubit će tako Topnici izuzetno važnog igrača, pa moraju pod hitno pronaći njegovu zamjenu.

Ako je vjerovati posljednjim špekulacijama, Ramseyjeva zamjena bi mogla stići iz Njemačke.

Naime, čelnici Arsenala su "bacili oko" na Kerema Demirbayja, veznjaka njemačkog Hoffenheima.

Inače, Demirbay je prvi put u centar pažnje njemačke i evropske javnosti došao 2015. godine dok je nosio dres, tada drugoligaša, Fortune iz Dusseldorfa.

On je glavnoj sutkinji meča Bibi Steinhau, nakon što ga je isključila, rekao da ženama nije mjesto u muškom fudbalu, a zbog svojih seksističkih komentara ja kažnjen neigranjem nekoliko utakmica, te je morao suditi jednu utakmicu mladih ženskih timova.

Treba dodati da je Demirbay ubrzo nakon svojih neprikladnih komentara nazvao telefonom Bibi Steinhaus kako bi joj se izvinio.

Kontroverze su, međutim, iza 25-godišnjeg Demirbayja koji je prije dvije godine debitovao za A reprezentaciju Njemačke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone igra sjajno za Hoffenheim, te je postigao četiri gola i upisao osam asistencija, pa Arsenal namjerava aktivirati njegovu otkupnu klauzulu - 25 miliona eura.

Cifra je to koja po današnjim standardima i ne predstavlja veliki izdatak za velikane evropskog fudbala, pa ne bi čudilo da Demirbay na ljeto zaista obuče dres Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi