Hoffenheim razbio Schalke u gostima, Bičakčić upisao asistenciju
Schalke nije imao nikakve šanse protiv raspoložene ekipe Hoffenheima

Ekipa Juliana Nagelsmanna će se boriti za Ligu prvaka

Hoffenheim razbio Schalke u gostima, Bičakčić upisao asistenciju

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Hoffenheima su u 30. kolu Bundeslige upisali visoku pobjedu od 5:2 na gostovanju kod Schalkea.

Gosti su bolje otvorili meč i u 25. minuti stigli do vodstva nakon što je Belfodil postigao gol za 1:0. Pred sam kraj prvog poluvremena u 45. minuti Andrej Kramarić je povećao prednost Hoffenheima na 2:0.

U nastavku je Schalke smanjio na 2:1 kada je Caligiuri u 60. minuti sa bijele tačke postigao gol. Ipak, samo pet minuta kasnije Hoffenheim ponovo stiže do dva gola prednosti nakon što je Szalai pogodio za 3:1.

Amiri je u 73. minuti postigao gol za 4:1, a Belfodil je svojim drugim golom u ovom meču povećao vodstvo Hoffenheima na 5:1. Schalke je u 90. minuti golom Burgstallera postavio konačan rezultat 5:2. Ermin Bičakčić je odigrao cijeli meč za ekipu Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim je četvrtom pobjedom zaredom stigao do 6. mjesta na tabeli sa 50 bodova i ima samo dva boda manje od Eintrachta iz Frankfurta koji je na 4. mjestu. Schalke je na 15. mjestu sa 27 bodova i još uvijek mu prijeti doigravanje za Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi