Nije želio oproštajni meč

Mnogi bi objeručke prihvatili, ali ne i Van Persie: "Ne treba mi to, čovječe"

Edmir Škorić

Mnogi takvu ponudu ne bi odbili, ali holandski napadač Robin van Persie odbio je da oproštajnu utakmicu.

Van Persie (35) će se oprostiti na kraju ove sezone, a Feyenoord mu je bio spreman napraviti poseban tretman i oproštajan meč, no on je to odbio, baš kao što je odbio da mu se organizuje oproštajna utakmica u dresu Holandije.

"Mislim da je gesta kluba jako lijepa i to nije mala stvar, jer to se ne nudi svakome, ali nisam pristao", kazao je Van Persie, pa je dodao:

"Znate, igrao sam preko 700 utakmica u karijeri i mislim bi svakoj trebao da pristupim kao da je posljednja. To sam uvijek radio. Zato sam odlučio da ne odigram oproštajnu utakmicu, čak ni sa holandskom reprezentacijom. Ne treba mi to, čovječe".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Van Persie je ponikao u Feyenoordu, iz kojeg je otišao u Arsenal 2004. godine, zatim je igrao u Manchester Unitedu i Fenerbahčeu, a od ljeta 2018. ponovo je u timu iz Rotterdama.

Za holandsku reprezentaciju je odigrao 102 meča i postigao je 50 golova od 2005. godine, a osvajao je brojne trofeje, te između ostalog Premier ligu s Unitedom u sezoni 2012/13 i bio je finalista SP-a 2010. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.