Oblak stiže?

United pronašao zamjenu za De Geu

Edmir Škorić

David De Gea bi mogao na ljeto da ode iz Manchester Uniteda, a na Old Traffordu su toga i svjesni.

Neuspješni su pregovori Uniteda i De Gee, koji ima enormne zahtjeve za novi ugovor, pa nije isključeno da Španac na kraju ipak ode iz kluba.

Britanski mediji smatraju da bi u tom slučaju Manchester United kupio Jana Oblaka, golmana koji briljira već nekoliko sezona na golu Atletico Madrida.

Da ne bi došao u situaciju da ga izgubi bez odštete u ljeto 2020. godine, United će razmatrati mogućnost De Geine prodaje na kraju sezone, a onda krenuti u dovođenje sjajnog Slovenca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesetšestogodišnji Oblak je na 203 utakmice za Atletico čak 115 puta sačuvao mrežu, te je jedan od najboljih golmana svijeta u ovom trenutku. Nedavno je produžio ugovor s Atleticom, koji bi mogao dobro da zaradi njegovom prodajom.

United je spreman navodno ponuditi čak 100 miliona funti za Oblaka, čime bi bio postavljen novi rekord. Ipak, treba sačekati ljeto i vidjeti da li će na kraju De Gea postići dogovor s Unitedom ili će engleski klub morati da kupi Slovenca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.