EPA

Bit će prometno na Maksimiru

Dinamo već slaže tim za Ligu prvaka: Bjelica našao nova pojačanja

U zagrebačkom Dinamu uveliko kuju planove za narednu sezonu i napad na Ligu prvaka.

Iako se posljednjih sedmica šuška kako bi Nenad Bjelica ovosezonski uspjeh mogao naplatiti odlaskom u neku od jačih liga, izvjesno je da će ovaj sjajni strateg voditi i u budućnosti Dinamo, a za 'modre' je počeo tražiti pojačanja i prije nego što je počeo prijelazni rok.

Na taj način Dinamo, po uzoru na ozbiljnije klubove, izbjegava mogućnost neke brze i nategnute kupnje na ljeto, pregovore u posljednji trenutak, a Sportske novosti su sada objavile i koji bi to igrači ovog ljeta mogli stići na Maksimir.

Kako navodi ovaj eminentni hrvatski list, trener Bjelica je bacio oko na napadača belgijskog Saint–Gilloisea i desnog beka francuskog Metza. U pitanju su Youssoufou Niakate i Ivan Balliu, čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na milion eura, a obojica su prilična nepoznanica za ovdašnju javnost.

Uzimajući u obzir kako je Bjelica birao prošle sezone, nema dvojbe kako se radi o igračima koji bi mogli biti pojačanja, jer je Osječanin dokazao kvalitetu svog skautiranja dovodeći Dilavera, Kadziora...

Sportske novosti također navode kako pregovori s pomenutim dvojcem još nisu otpočeti, ali sama činjenica da su na radaru trenera Dinama znači da bi se u konačnici mogli i dogoditi, pogotovo jer Zagrepčani imaju velikih evropskih ambicija sljedeće sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada su u pitanju eventualni odlasci, na izlaznim je vratima 21-godišnji Lovro Majer koji se zbog problema s povredama ove sezone nije mnogo naigrao. Za njegove usluge se interesuje Bešiktaš, a interesovanje su pokazali još neki klubovi iz Španije i Francuske. Navodno su Modri spremni ga pustiti, uz, naravno, adekvatnu odštetu.

Dinamo, podsjećanja radi, iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Osim što je osiguran naslov prvaka, kao i finale nacionalnog Kupa, ranije je Dinamo ostvario historijski uspjeh doguravši do osmine finala Evropske lige gdje je zaustavljen od Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.