Bjelica napušta Dinamo? Stižu ponude iz 'Liga petice'

Napravio velike stvari s Dinamom

Bjelica napušta Dinamo? Stižu ponude iz 'Liga petice'

Dinamov trener Nenad Bjelica (47) postao je traženo ime u fudbalskom svijetu.

Pod Bjelicinim vodstvom Dinamo je uvjerljivo odbranio naslov prvaka, ali i ostvario veliki uspjeh u Evropskoj ligi doguravši do osmine finala, što je, očekivano, primijećeno i u najjačim ligama.

Prema menadžerskim izvorima koje prenose Sportske novosti, za Dinamovog trenera je pokazalo zanimanje nekoliko klubova iz Liga petice, pa je pod velikim upitnikom hoće li biti na Maksimiru i sljedeće sezone, pogotovo jer u ugovoru ima izlaznu klauzulu. 

Čelništvo kluba to želi izmijeniti novim ugovorom iz kojeg bi izbacili tu stavku, s tim da je jasno da bi, u slučaju toga, morali podebljati plaću strategu 'modrih'.

Pitanje vezano za budućnost dočekalo je Bjelicu i nakon današnje utakmice s Osijekom.

"Strpite se. Prioritet i fokus svih nas je bilo osvojiti titulu prvaka i ući u finale Kupa. To smo riješili, pa sada imamo malo više prilike razgovarati o budućnosti. I mojoj i klupskoj. Ovaj mjesec ćemo malo više pričati o takvim stvarima", kazao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U ranijim medijskim istupima Bjelica je često naglašavao da je sretan u Dinamu i da bi o odlasku razmislio samo u slučaju, takmičarski gledano, nemoralne ponude. Emirati i takve destinacije ga ne zanimaju, isključivo posao u nekoj od najjačih liga, a kako ponude postoje, ostaje da se vidi što će se dogoditi.

Kroz dosadašnju trenersku karijeru Bjelica je pored Dinama vodio Lech, Speziju, Austriju Beč, Wolfsberger, Lustenau i Karnten.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi