Hajrovića pitali gdje će igrati iduće sezone, on imao spreman odgovor

Ističe mu ugovor s Dinamom

Hajrovića pitali gdje će igrati iduće sezone, on imao spreman odgovor

Transfer u zagrebački Dinamo bio je više nego dobar potez u karijeri Izeta Hajrovića.

Bivšem reprezentativcu BiH definitivno ide na Maksimiru, uspio je oživjeti karijeru koja je bila zapela u Werderu, primarno zbog teške povrede, ali veliko je pitanje koliko će još dugo nositi Dinamov dres.

Hajrović je ove sezone u 27 nastupa postigao devet pogodaka i sedam puta asistirao, a sjajni nastupi nisu prošli nezapaženo i sve je veći broj upita, pogotovo jer mu u decembru ove godine ističe ugovor.

Natpisima o mogućem odlasku Hajrović, s druge strane, nije opterećen...

"Jedino što je sigurno u fudbalu jest da ne možete ništa planirati na dulje staze. Imam ugovor, zadovoljan sam životom u Zagrebu i uživam igrati za Dinamo. Kada dođe vrijeme onda ćemo sjesti za stol, vidjeti kako stvari stoje i donijeti zajedničku odluku što i kako ćemo dalje. Ne opterećujem se time već uživam u sjajnoj sezoni", poručio je Hajrović.

Zbog povrede je Hajrović bio primoran pauzirati skoro dva mjeseca. Na teren se vratio u posljednjem kolu protiv Slaven Belupa odigravši tridesetak minuta. 

"Mislim da nema veće kazne gledati saigrače s tribina. Oni igraju utakmicu a ti si nemoćan... Osjećaj je to koji ne bih poželio niti najvećem neprijatelju", dodao je Hajrović tokom razgovora za Jutarnji list. 

Vezist sjajne ljevice, osim onih invidualnih, ima razloga za zadovoljstvo i kada su u pitanju klupski rezultati. Ove sezone je s Dinamom dogurao do osmine finala Evropske lige, naslov u Hrvatskoj je odbranjen, a jučer je izboren i plasman u finale Kupa Hrvatske.


Dolaskom u Dinamo pretprošle zime povećao je Hajrović svoju vrijednost tri puta, po Transfermarktu mu je cijena skočila s milion na tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi