Turčin na meti Engleza

Calhanoglu ima dvije ponude iz Engleske, da li će napustiti Milan?

Turski fudbaler Hakan Calhanoglu trebao bi ovog ljeta napustiti redove Milana.

On je u slavni italijanski tim stigao na ljeto 2017. godine iz redova Bayer Leverkusena, ali ipak nije uspio da pokaže ni blizu partije kakve je bilježio u Bundesligi.

Upravo zbog toga se odlazak čini kao najbolja moguća opcija u ovom trenutku, a kako prenosi engleski Daily Star za njega su zainteresovana dva premierligaša, Leicester City i West Ham United.

Isti izvor prenosi kako Milan za svog fudbalera želi dobiti barem 26 miliona funti što navodno ne bi bilo veliki problem pomenutim timovima.

Inače, Calhanoglu je ove sezone odigrao 41 utakmicu za Milan te je postigao dva gola uz 13 upisanih asistencija. Inače, njegov transfer iz Leverkusena u Milan prije dvije godine je koštao oko 20 miliona funti.

Calhanoglu ostaje u Milanu: Transfer ne dolazi u obzir

Turski fudbaler se sa odlaskom iz Milana povezivao i u januarskom prelaznom roku. Tada je za njega bio zainteresovan Red Bull Leipzig, ali on je poručio da transfer ne dolazi u obzir.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja sam u Milanu, igram za taj klub i sretan sam u njemu. Nikakav transfer ne dolazi u obzir", poručio je vezni igrač tada za TRT Spor.

Inače, osim Leipziga pominje se da su još neki njemački klubovi zainteresovani za Turčina, ali za sada su to sve samo špekulacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.