Leonardo otišao u Barcelonu po pojačanje za Milan
Malcom je prošlog ljeta napravio veliki skandal. Krenuo je u Rim, ali kada se pojavio interes Barcelone, vratio se kući i sutradan je bio na Nou Campu (Foto: EPA)

Dogovara se transfer Malcoma

Leonardo otišao u Barcelonu po pojačanje za Milan

M. Šljivak

Sportski direktor Milana Leonardo otputovao je u Barcelonu kako bi osigurao pojačanje za Rossonere.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Leonardo obavio pregovore sa agentima brazilskog fudbalera Malcoma i izvjesno je da će ovaj 22-godišnji krilni napadač u narednoj sezoni nositi dres tima sa San Sira.

22-godišnji Malcom je prošlog ljeta stigao iz Bordeauxa u Barcelonu za nešto više od 40 miliona eura, ali nije baš opravdao očekivanja, te je ove sezone odigrao samo 12 utakmica u LaLigi i postigao je jedan gol.

U Milanu ga međutim vide kao idealnog za svoj tim. Leonardo je obavio razgovore o pozajmici, Barcelona ga je spremna pustiti, a i pregovori sa agentima ovog fudbalera su protekli dobro.

Tako će Malcom na kraju vjerovatno obući dres Milana. Stići će na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora i predstavljaće veliko pojačanje za Rossonere.

"Vozio sam Malcoma na aerodrom jer je išao za Rim, a onda se sve promijenilo"

Brazilski fudbaler Malcom ovog ljeta bio je dio jedne od najvećih transfer saga jer je imao dogovoren transfer u Romu, ali se predomislio u posljednji trenutak i odlučio je da potpiše za Barcelonu.

Roma je pokazala veliki interes za Malcoma koji je igrao sjajno u Bordeauxu, a rimski klub je završio sve oko njegovog dolaska. Malcom je pristao da dođe u Romu i čak je bio na aerodromu i putu za Rim, ali se u sekundi sve to srušilo kada se pojavio interes Barcelone.

Njegov bivši saigrač iz Bordeuaxa, Jonathan Cafu, u intervjuu za francuske medije otkrio je šta se zapravo dešavalo tog 23. jula kada je Malcom odbio Romu, a dan kasnije je potpisao za Barcelonu. Brazilski fudbaler je čak napravio oproštaji ručak za prijatelje kojima je potvrdio da ide u Romu.

"Pozvao me na oproštajni ručak u njegovu kuću i oko 16 sati je to završilo i otišao sam kući. Kada sam došao žena mi je rekla da Malcom ide u Romu i da ga je Bordeaux već prodao. Odmah sam se vratio kod njega i to mi je i on potvrdio. Sjećam se da je pakovao stvari i rekao da ima privatni let za Rim", rekao je Cafu, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio je uzbuđen što ide u Romu i rekao mi je da vjeruje da je to pravi izbor za njega. Onda sam ga odvezao na aerodrom gdje smo čekali njegovog agenta i predstavnike kluba. Nekih sat vremena smo čekali u tišini, a onda je njegov agent došao i rekao da se vratimo kući. Nije nam ništa bilo jasno, a Malcom ga je samo zbunjeno gledao. Onda mu je samo kratko rekao da ga Barcelona svim silama želi dovesti i tu se sve promijenilo".

"Malcom se nasmijao i pogledao me kao dječak koji dobije svoj najdraži slatkiš. Rekao mi je 'čovječe pa to je Barceona, vraćamo se kući". Mislio sam da se šali, ali sam pogriješio. Cijeli putem u povratku mi je govorio da je uzbuđen što ide u Barcelonu i nije ni spomenuo Romu. Prvo što je rekao jeste da će igrati s Messijem. Sutradan sam ga odvezao ponovo na aerodrom i tog dana je postao igrač Barcelone. Vjerujte da je Barcelona san za svakog Brazilca".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi