Adebayor o boravku na Santiago Bernabeu

"Jose Mourinho je psihički 'ubio' sve u Real Madridu uključujući i Cristiana Ronalda"

Endin Čaušević

Iskusni napadač Emmanuel Adebayor trenutno igra u turskom Basaksehiru, ali nešto mlađi ljubitelji fudbala sigurno ne znaju da je nekada ovaj fudbaler nosio dres Real Madrida.

To se desilo u sezoni 2010/11. kada je Adebayor na iznenađenje sportske javnosti došao u Real Madrid na posudbu. Togoanac je na Santiago Bernabeu stigao u januaru, te je šest mjeseci igrao za kraljevski klub.

Nekadašnji napadač Arsenala, Tottenhama i Manchester Cityja je igrao poprilično solidno kada god je dobio šansu kod Josea Mourinha koji je tada bio na klupi Reala.

Međutim, Adebayor baš i ne pamti po dobrom portugalskog stručnjaka, te je izjavio da je Mourinho jednostavno "ubio" sve igrače Reala psihički, pa čak i Cristiana Ronalda.

"U Realu sjećam se jednog meča kada smo na poluvremenu vodili sa 3:0, a onda je Mourinho ušao u svlačionici i poludio. Udario je nogom u frižider, nabio TV, bacao flaše. Ubio je sve psihički svojim ponašanjem. Sjećam se da je to i Ronaldu napravio", rekao je Adebayor, te nastavio.

"Ronaldo je tada dao hat-trick, a onda je Mourinho odlučio da mu kaže par stvari. Rekao je 'Svi govore da si najbolji na svijetu, a ti igraš loše. Pokaži mi da si najbolji'. Ronaldo je mogao dati pet golova, a on je i dalje pričao samo o toj nekoj šansi koju bi promašio".

Adebayor je bio oduševljen načinom na koji je Ronaldo pristupao svakom treningu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponašao se kao da se to utakmice i igrao se s nama kao da smo djeca. Davao je golove petom, primao loptu vratom. Jednom je čuvao loptu pet sekundi jednim dodirom. Ne znam ni kako je to moguće. U teretani smo ja i Ramos bili najjači, a onda je Ronaldo došao i rekao da to uopšte nije teško, a onda bi uradio sve duplo više nego mi".

Adebayor je na posudbu u Real došao iz Manchester Cityja, a za Kraljeve je odigrao 22 utakmice i postigao osam golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.