Remont u Realu: Zidane otkrio ko bi mogao napustiti klub

Svi žele igrati, ali...

Remont u Realu: Zidane otkrio ko bi mogao napustiti klub

Trener Real Madrida Zinedine Zidane spreman je uvesti promjene ovog ljeta nakon razočaravajuće sezone u klubu.

Zidane će definitivno imati pune ruke posla kako bi pospremio nered kojeg su napravili njegovi prethodnici Santiago Solari i Julen Lopetegui, a navodno će od klupskog rukovodstva dobiti i veliki budžet, s tim da će se morati i riješiti nekih zvijezda.

Od ranije je otpisan Gareth Bale, šuška se i kako je na izlaznim vratima Luka Modrić, a promjene se također očekivaju i kada je u pitanju golmanska pozicija za koju se bore Thibaut Courtois i Keylor Navas.

Jedan od dvojice golmana će, prema Zidaneovim najavama, najvjerovatnije - otići.

"Shvatit ću ako jedan od golmana odluči otići, to može lako da se dogodi. Trenutno imam trojicu najboljih golmana, dvojica su iskusni, dok je treći mlad i pred njim je veoma dobra budućnost. Courtois i Navas su veoma dobri, ali ne mogu braniti obojica, jednog moram izabrati i to je komplikovana stvar za mene. Izabrat ću ono što bude najbolje za tim", izjavio je Realov trener.

Mediji u Španiji uvjereni su kako je odlasku bliži Courtois. Iako je prošlog ljeta plaćen Chelseaju 35 miliona funti, navodno nije po volji Zidaneu, koji u Navasa ima ogromno povjernje, što je i pokazao vraćanjem Kostarikanca na gol u finišu sezone.

Courtois će tako, po svemu sudeći, biti primoran spakovati kofere i nakon samo godinu dana napustiti Santiago Bernabeu. Zainteresovanih klubova ne nedostaje, a posebno je 'zagrijan' Paris Saint-Germain.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz uobičajene odlaske, biće i nekoliko dolazaka u Real, a prve mete su, barem se tako mjesecima špekuliše, Eden Hazard, Kylian Mbappe i Paul Pogba.

Podsjetimo, Real se suočava s jednom od najgorih sezona u skorijoj prošlosti. Uz ispadanje iz Lige prvaka, kraljevski klub je ispao i iz borbe kada je u pitanju nacionalni Kup, kao i prvenstvo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Nijedan mladi igrač se nije nametnuo,A LUKAS VASKEZ nemože igrati ni za crkveni hor sramota je da decko igra,on je jedan bezvznjakovič,pravi Cirkus igrač,neznam ko drži takvog igrača godinama u REALU..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi