Nakon pet godina u Unitedu

Herrera se ovog ljeta vraća u Athletic Bilbao?

Španski fudbaler Ander Herrera mogao bi se ovog ljeta vratiti u Athletic Bilbao.

Podsjetimo, Herrera je na ljeto 2014. godine prešao u Manchester United gdje igra i danas, a obzirom da mu ugvoor ističe na kraju ove sezone, vrlo vjerovatno će promijeniti sredinu.

Nedavno se govorilo kako je navodno dogovorio sve uslove sa PSG-om, ali čini se kako to ipak nije istina, pa sada postoje špekulacije da će preći u Bilbao.

Baskijac je ove godine upisao 26 utakmica za United te je postigao tri pogotka i dodao tri asistencije. Zanimljivo, iako već pet godina igra za United, za reprezentaciju Španije je upisao samo dvije utakmice.

Solskjaer demantovao navode da se Herrera dogovorio s PSG-om: Pregovori oko ugovora još traju

O sudbini Herrere nedavno je govorio i trener Ole Gunnar Solskjaer.

On je demantovao navode medija da se Španac dogovorio sa PSG-om.

"On je radio jako naporno kako bi se 100 posto vratio nakon povrede. Onda se vratio i zadobio novu povredu na treningu. Zaista je mnogo trenirao u zadnje vrijeme".

"Nažalost, to se dešavalo baš u periodu kada mu ističe ugovor, ali to je još uvijek u fazi pregovora pa ne mogu da kažem kakvu je odluku donio i šta će se desiti", rekao je Norvežanin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novinari su ga upitali da li bi volio da Herrera ostane:

"To trebate pitati njega. Ne znam kako su posljednji pregovori protekli. Ostavili smo ga na miru kako bi radio na oporavku jer nije sretan kada ne može igrati i pomoći saigračima", dodao je Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.