Ince sasvim otvoreno: Muka mi je i bolestan sam od Solskjaerove priče
Foto: EPA

Bivši fudbaler Uniteda

Ince sasvim otvoreno: Muka mi je i bolestan sam od Solskjaerove priče

S. Bošković

Paul Ince, nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, govorio je o današnjem treneru ovog tima Ole Gunnaru Solskjaeru.

Norveški stručnjak na Old Trafford je stigao kao zamjena za Jose Mourinha, te je pri dolasku nizao fantastične rezultate, ali u posljednjih devet mečeva je doživio sedam poraza.

"Ole mora da pređe preko Sir Alexa Fergusona i da shvati da je on sad trener. Svi smo umorni od njegovog lijepog pristupa i od toga što pokušava da radi stvari kao Ferguson", riječi su Incea, koji je nastavio:

"Te su stvari u prošlosti i moramo svi nastaviti. Sve te priče o "Oleu legendi" razumijemo. Postigao je pobjednički gol u finalu Lige prvaka 1999. godine, no to je prošlo. On nije više legenda, nego je sad trener kluba".

"Pričanje kako će voditi tim na "Fergiejev način" je besmisleno. Trebamo svi shvatiti da Ferguson više nije šef".

Paul Ince je s Manchester Unitedom osvojio dvije titule prvaka Engleske, te deset drugih trofeja dok je igrao za ovaj tim, te zna kakav je pritisak igrati za Manchester United.

"Ferguson bi mu sigurno pomogao ako bi trebalo, ali sam umoran i muka mi je od slušanja o njemu. Ole treba da zaboravi o prošlosti. Gledam u klub i njegova budućnost me brine. Ovaj United je dosta daleko od ostalih ekipa. Zašto su igrači igrali dobro pri dolasku Olea, a sada ne igraju? Nema karaktera, vodstva, nema želje, ali i menadžer ih mora motivirati. To su isti igrači koji su prije par sedmica igrali sjajno", rekao je ovaj 51-godišnji trener, te dodao:

"Želim da Solskjaer bude uspješan, no ne mislim da je sposoban za ovaj posao. Potrebno je dosta promjena. Pitanje je da li drugi igrači žele da dođu da igraju u Unitedu pod vodstvom Solskjaera. Nisam siguran. S druge strane Guardiola i Klopp privlače igrače".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Činjenica je da su trebali čekati kraj sezone da mu daju stalni posao. Nije bilo žurbe da mu ponude ugovor, no sve je zahvatila euforija i mislili su srcem, a ne glavom. Ako biste sada pitali upravu kluba da mu daju stalni posao...mislim da svi znamo šta bi rekli", govori Ince, te zaključuje:

"Svi su skočili na Oleov vlak i sada vidimo posljednice toga. Zidane je bio slobodan trener u to vrijeme, a za mene je Mauricio Pochettino pravi čovjek za Manchester United. Možda sam u pravu, možda sam u krivu, ali to je moje mišljenje".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi