Englezi javljaju: Solskjaer jednog igrača ima na vrhu spiska, učinit će sve da ga dovede

Danac je glavna meta kluba

Englezi javljaju: Solskjaer jednog igrača ima na vrhu spiska, učinit će sve da ga dovede

Kao što je to već i poznato, trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer ovog ljeta će krenuti u potpuni remont ekipe, a englezi javljaju kako će mu jedan vezni fudbaler biti glavna meta.

Radi se o Christianu Eriksenu koji je već godinama unazad jedan od glavnih igrača Tottenhama i za kojeg je navodno zainteresovan i Real Madrid.

Evening Standard prenosi kako će United odmah na početku prelaznog roka krenuti po Erikssena za kojeg namjerava izdvojiti oko 60 miliona funti, odnosno 77,5 miliona eura.

Naravno, nešto će se pitati i Tottenham, ali problem za Pijetlove leži u činjenici što sjajnom Dancu ističe ugovor narednog ljeta. Dakle, imat će opciju ili da pristanu na ponudu Uniteda ili da je odbiju što bi svakako bio rizik jer bi Eriksen na ljeto 2020. mogao otići kao slobodan igrač.

Inače, Danac je u toku aktuelne sezone odigrao ukupno 45 utakmica te je postigao devet golova i dodao 17 asistencija.

Pochettino: Eriksen je poseban, želim da ostane s nama

Inače, sudbinu Eriksena nedavno je komentarisao i trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

"To je posebna situacija, kao što je i on poseban, to moramo da shvatimo. Tajming za njega ili za klub da pristaje na nešto je možda drugačije nego kod bilo kojeg drugog fudbalera. Nadam se i želim da bude s nama u budućnosti", izjavio je Tottenhamov menadžer, dodavši:

"Ima još dosta vremena da se priča o tome. Najvažnije je, ne samo za njega nego i sve igrače da budu fokusirani na teren i da ostvare ono što želimo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spursi se u prošlosti nisu mogli nositi s Realom, ponude kraljevskog kluba objeručke su prihvatali Modrić i Bale, ali danas je Tottenham moćniji nego tada. Uostalom, pitanje je i kakvi su uopšte Eriksenovi planovi iako Danac nikada nije skrivao da je sretan u Londonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi