Odluka zbog koje bi Valladolid mogao naći u jako teškoj situaciji

Glavni sudija je danas poklonio pobjedu Atleticu i teško oštetio Valladolid

S. Pašalić

Atletico Madrid je danas na Wanda Metropolitanu upisao minimalnu pobjedu protiv Valladolida od 1:0.

Domaći su stigli do sva tri boda u 66. minuti kada je igrač gostiju Fernandez poslao loptu u svoju mrežu. Jorgandžije su tako ipak uspjele doći do pobjede i još uvijek ostati u teoretskoj igri za naslov prvaka.

Valladolid se grčevito bori za opstanak i danas je odigrao odličnu utakmicu te je zaslužio da osvoji barem jedan bod.

Do boda su mogli i doći u 89. minuti kada je igrač Atletica igrao rukom u svom šesnaestercu. Glavni sudija nije ništa dosudio, ali je onda dobio signal iz VAR sobe da bi trebao pogledati ovu situaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Valladolida su se ponadali da bi njihov tim mogao doći do boda, ali je glavni sudija i nakon pregledavanja VAR snimka odlučio da ništa ne dosudi iako je igrač Atletica očigledno igrao rukom. Ukoliko Girona upiše pobjedu protiv Seville, Valladolid će pasti na 18. mjesto koje vodi u drugu ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.