Simeone: Čekamo lošu sezonu Barcelone i Reala

Trener Atletica iskren

Simeone: Čekamo lošu sezonu Barcelone i Reala

Atletico Madrid je godinama najveći konkurent Barceloni i Real Madridu u španskom fudbalu. Jorgandžije su konstatno blizu samog vrha tabele LaLige, ali su izabranici Diega Simeonea posljednji put do titule stigli 2014. godine.

Ukoliko zadrži svoje najvažnije igrače Atletico će i u narednim sezonama biti konkurent za titulu prvaka Španije, ipak, Simeone je realan - puno toga zavisi od Barcelone i Real Madrida.

"U ligi u kojoj se takmiče i Real Madrid i Barcelona nema frustracija i neuspjeha. Gledamo sebe, imamo svoj pravac", izjavio je Simeone.

"Uvijek želimo biti još bliži tituli, a ja sam uvijek tu da tražim više i kritikujem", poručio je trener Atletica, pa dodao:

"Drago mi je da se od Atletica zahtjeva više jer to govori puno o igračima i klubu. Mi ćemo i dalje biti tu i čekati da Real Madrid i Barcelona imaju lošu sezonu. Ipak, teško je da se to desi i jednoj i drugoj ekipi istovremeno".

Atletico opasno zagrizao za Marka Grujića

Talentovani srbijanski vezista Marko Grujić naredne bi sezone mogao obući dres madridskog Atletica.

Ako je vjerovati ESPN-u, Marko Grujić bi uskoro mogao da se oproba u još jednoj od liga petice, tačnije u Atleticu, jer je trener ove ekipe Diego Simeone bacio oko na njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinski trener traži zamenu za Rodrija, koji je sve bliže Bayernu. Potencijalnu zamjenu za njega Simeone vidi upravo u vezisti Herthe. Liverpool, čiji je Grujić i dalje igrač, želi da unovči dobru sezonu koju je imao na posudbi u Herthi i za njega traži ni manje ni više nego 40 miliona eura.

Složićete se da je to poprilična suma novca za igrača koji tek treba da pokaže koliko vrijedi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi