Diego Costa je postao Atleticov najveći problem

Žele ga prodati, ali...

Diego Costa je postao Atleticov najveći problem

Edmir Škorić

Čelnici Atletico Madrida odlučili su da se riješe Diega Coste.

Iako se Diego Simeone ne slaže s čelnicima kluba, na kraju će ipak morati da se odrekne Coste, koji je očigledno sam kriv što će se naći na transfer listi ovog ljeta.

U Atleticu su navodno umorni od napadača i njegovih reakcija i raznih suspenzija, koji očigledno otežava situaciju klubu, pa je sada odlučeno da se Diego Costa proda drugom klubu.

No, to neće biti lak zadatak za Atletico, pošto Costa ima 30 godina i zarađuje 10 miliona eura po sezoni, a ima ugovor do 2021. godine. Klub je svjestan da s financijskog aspekta neće biti jednostavno prodati ga za neku razumnu cijenu, a i sa sportskog aspekta, mnogi ne žele kontroverznog 30-godišnajka u svojim redovima.

Atlético je Chelseju platio 55 miliona uz bonse, a danas je nemoguće da španski klub zaradi približno toliko novca.

S druge strane, Atletico ima dobre napadače poput Griezmanna ili Morate i svakako ostanak Coste neće donijeti ništa dobro izuzev nevolja i svađa.

Diego Costa će ovog ljeta učestvovati u zanimljivoj razmjeni igrača?

Čini se kako bi Brazilac sa španskim pasošem Diego Costa mogao ovog ljeta napustiti redove Atletico Madrida, ali karijeru neće nastaviti u dalekoj Kini.

Costa se prije nešto više od godinu dana vratio u Atletico. Jorgandžije su zbog njega oborile klupski rekord jer su ga platile 66 miliona eura, ali on nije pokazao gotovo ništa.

Sve to je navelo čelnike Atletico Madrida da dođu na ideju o prodaji, a za sada navodno imaju jednu zanimljivu ponudu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako prenose španski mediji, PSG je zainteresovan da im ustupi Edinsona Cavanija kako bi Atletico u suprotnom pravcu poslao Costu. U redovima pariške ekipe smatraju da im iskustvo i borbenost Diega Coste može pomoći da se domognu Lige šampiona, a pored toga spremni su da se bore s njegovim nezgodnim karakterom.

Inače, Costa se proteklih sedmica ponovo povezivao sa odlaskom u Kinu, a šta će od svega biti, ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Mele
Zar ga nece u Inter, za Icardija ha ha,, ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi