Salčinović je nogometaš koji svojom pojavom na terenu, ali i fudbalskim umijećem dosta znači za ekipu, a to se vidjelo i na utakmici protiv GOŠK-a, kada je sjajnom asistencijom za Vrhovca bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu ekipe s Bilinog polja

Salčinović asistent za jedini gol na utakmici

Zenički majstor se vratio na teren u velikom stilu · Komentar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na Bilinom polju savladali ekipu GOŠK-a s minimalnih 1:0. Zeničani su pobjedom osigurali opstanak četiri kola prije kraja, a matematički su još u igri za izlazak u Evropu.

Trener Cihat Arslan u posljednje vrijeme ima velike probleme sa sastavljanjem igračkog kadra. Miletić i Vardo su završili sezonu zbog povreda, dok je posljednje dvije utakmice zbog kartona propustio ponajbolji igrač Anel Dedić. Jučer se u 25. minuti povrijedio Paschal Okoli, kojem je  stradala zadnja loža.

Strateg Zeničana umjesto defanzivnog veznog, na teren je poslao klasičnog ofanzivca Fenana Salčinovića, koji je pri ulasku u igru preuzeo kapitensku traku od Nermina Jamaka. Iako se na ovom 31-godišnjem igraču primijeti da nije fizički spreman, njegovo nogometno znanje i vic koji ima u igri niko ne može osporiti niti oduzeti.

Salčinović je posljednju utakmicu prije jučerašnje odigrao protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja 24. novembra prošle godine, a nakon toga imao je nekoliko povreda, zbog čega je propustio dosadašnji dio prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što se oporavio od povrede jučer je pokazao svoje nogometno znanje. S nekoliko sjajnih prodora i šuteva siromašnoj utakmici dao je šmek i digao je publiku na noge. Ipak, ključni trenutak utakmice desio se u 63. minuti, pogađate ko je s loptom, Fenan Salčinović s desne strane sjajno je centrirao, lopta je u glavu pogodila mladog Vedrana Vrhovca, koji pogađa za 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačni rezultat utakmice.

Salčinović se možemo kazati vratio u stilu, a vidjet ćemo hoće li nakon kraja sezone okončati svoju karijeru ili će nastaviti još igrati. Bez obzira na sve češće povrede i jučer se vidjelo da ima još uvijek šta za ponuditi i bila bi prava šteta ukoliko bi se odlučio za prekid karijere. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.