Arslan: Srcem nastavljamo borbu, zahvalan sam momcima

Čelik bolji od GOŠK-a

Arslan: Srcem nastavljamo borbu, zahvalan sam momcima

A. Čaušević

Čelik je ostao u trci za Evropu poslije pobjede nad GOŠK-om. Bilo je 1:0.

Trener Zeničana Cihat Arslan je kazao da bez obzira na nedostatke da će njegov tim nastaviti borbu za izlazak na euroscenu.

"Imamo još utakmice protiv timova koje su ispred nas na teabeli, danas nismo igrali za opstanak, već da nastavimo put ka Evropi jer igramo protiv timova iznad nas", rekao je turski stručnjak te dodao:

"Ima dosta nedostataka, nemamo zamjena za neke igrače, ali srcem nastavaljmo borbu, zahvalan sam momcima."

Inače, Čelik je ovom pobjedom matematički osigurao opstanak u ligi.

Vrhovac odlučio pobjednika

Zeničani su bili bolji rival tokom većeg dijela meča te su na kraju upisali minimilan, ali i potpuno zaslužen trijumf. 

Najbolja šansa u prvom poluvremenu viđena je već u 2. minuti kada je poslije lijepog prodora Grahovca prečku pogodio Dilaver. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je do vodstva stigao u 63. minuti kada je pogodio Vrhovac. Salčinović je ubacio s desne strane, a defanzivac domaćih je pogodio glavom. 

Nakon primljenog gola Gabeljani su zaigrali malo ofanzivnije, a sjajnu priliku za izjednačenje su imali u 71. minuti. Šut glavom Džajića na fantastičan način je zaustavio Pavlović. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Pavlovic svijetla tacka Celika, treba jos puno ulagat da bi nesto napravili al srce je uz Celik! Samo naprijed
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti