Turski stručnjak zadovoljan je zbog današnje pobjede, sa kojom su Zeničani ostali u Premijer ligi, ali i zadržali nadu za izlazak u Evropu

Strateg Čelika nakon trijumfa protiv GOŠK-a

Arslan: Dok nada za Evropom postoji mi ćemo se boriti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika golom Vedrana Vrhovca danas su rezultatom 1:0 savladali GOŠK.

Zeničani su četiri kola prije kraja i zvanično obezbjedili opstanak u Premijer ligi, dok još imaju teoretske šanse za izlazak u Evropu.

Nakon utakmice trener domaće ekipe Cihat Arslan bio je zadovoljan što je ekipa prekinula seriju od četiri utakmice bez pobjede, te se osvrnuo i na povratak Salčinovića na teren.

"Drago nam je zbog pobjede, ali u isto vrijeme i tužni smo radi GOŠK-a, koji ispada. Oni su danas igrali srčano, u pojedinim dijelovima utakmice i bolje od nas. Mi smo na početku utakmice imali prečku Dilavera, nismo stvorili poslije opasne situacije. Onda smo u drugom dijelu uz teške vremenske uslove, Vrhovac je iz jedne situacije dao gol. Gosti imaju veoma snažnu ekipu i par dobrih pojedinaca" istakao je Arslan.

U naredna četiri kola Čelik igra protiv najboljih ekipa u Premijer ligi

"Posljednje četiri utakmice igramo protiv najjačih ekipa, moramo pokazati karakter u tim mečevima. Mi još imamo šanse za Evropu i moramo se boriti do samog kraja. Imamo mnogo nedostataka, ali moramo to nadoknaditi borbenosti. Poslije izgubljenih utakmica u Krupi i protiv Zvijezde, ova utakmica nam donosi određenu nadu. Momci dobri i pošteno rade, u odnosu na druge ekipe imamo nedostatak u širini rostera, nemamo par povrijeđenih igrača, ali iza sebe imamo vjerne navijače. Ako ove godine Čelik ne uspije izaći u Evropu ima dobar temelj za narednu sezonu" kaže trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na povratak Salčinovića na teren, koji je bio u velikom stilu

"Salčinović je kao Šekspir, on je igrač poteza, odnosno odluke i to je pokazao danas protiv GOŠK-a" završio je Arslan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Jebo te lusija u supak....picke prodane....uvjek ce te bit doboj kod KAKNJA.....VOLIM TE ČELIK
0 9
Dobojlija
Evropa sa dugovima ,e nece moci I poznatiji klubovi iz puno ,puno jacih liga od ove nase tzv premier lige,nisu mogli u evropska takmicenja sa dugovima ,pa zasto onda mislite da ce celiku progledati kroz prste
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi