Sjajni Argentinac

Messi je stigao do 10. titule prvaka, ali jedan čovjek je trofejniji od njega

Admin Čaušević

Lionelu Messiju je preraslo u naviku da podiže pehar namijenjen prvaku Španije.

Sjajni Argentinac je tokom karijere nastupao samo za Barcelonu s kojom je jučer stigao do svoje 10. titule La Lige.

Na Nou Campu je gostovao Levante. Konačan rezultat bio je 1:0 za domaće, a pobjednika je novom majstorijom odlučio upravo Messi.

Messi je tako postao najuspješniji igrač katalonskog diva u tom segmentu prestigavši Andreasa Iniestu koji u dresu Blaugrade osvojio devet šampionskih pehara.

Iza Messija na listi najuspješnijih igrača Barcelone s osam titula prvaka se nalaze Xavi Hernández, Sergio Busquets i Gerard Piqué.

Barcina "desetka" je prvu titulu osvojila u sezoni 2004/2005 te je u narednih 14 godina najzaslužniji zašto je u prijestolnicu Katalonije stiglo još devet trofeja namijenjenim šampionu Španije.

U "generalnom poretku" najuspješnijih igrač s domaćim titulama Messi se izjednačio s legendarnim igračem Reala, Joseom Martinezom Sanchezom poznatijem po nadimku Pirri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ispred Messija je za sada samo jedan čovjek. Paco Gento je s Real Madridom u periodu od 1953. do 1969. godine bio prvak Španije čak 12 puta.

Messi će u junu napuniti 32. godine te je pred njim sigurno još nekoliko vrhunskih sezona pa nije upšte isključeno da na listi prestigne i Genta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.