Prošlo je čak 11 godina otkako je Španac bio najbolji strijelac La Lige

Dominacija Ronalda i Messija posljednjih sezona

Prošlo je čak 11 godina otkako je Španac bio najbolji strijelac La Lige

Edmir Škorić

Godinama unazad u Španiji glavnu riječ vode ili su vodili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Sve su prilike da će i ove sezone Messi biti najbolji strijelac, pošto trenutno ima 33 ligaška gola, čak 12 više od svog saigrača Luisa Suareza, a do kraja su ostala još samo četiri kola.

Na listi strijelaca u ovoj sezoni Španaca nema na vrhu, tek je šesti Iago Aspas iz Celte, a ispred njega su Benzema, Stuani i Ben Yedder. Dva Francuza i Urugvajac.

Odavno Španci ne dobijaju nagradu za najboljeg strijelca Lige. Tačnije, već 11 godina.

Diego Forlan, Luis Suarez, te osam puta kombinovano Messi i Ronaldo osvajali su prestižnu nagradu proteklih 11 godina, a prije toga je 2008. godine jedan Španac osvojio Zlatnu kopačku u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radi se o Daniju Guizi, igraču Mallorce, koji je te sezone bio najbolji strijelac šampionata. Postavlja se pitanje koliko će još vremena proći da neko od španskih igrača u državnom prvenstvu bude najbolji strijelac. Dok je Messi tu - teško.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti