Španski stručnjak ima veliku šansu da osvoji novi naslov prvaka sa Manchester Cityjem. Do kraja sezone su im potrebne dvije pobjede (Foto: EPA)

Menadžer Cityja nakon pobjede

Pep Guardiola: Imamo 92 boda, to je nešto nevjerovatno, ali moramo dobiti još dva meča

Midhat Šljivak

Manchester City je danas došao do velike pobjede u borbi za titulu prvaka Engleske.

Ekipa Pepa Guardiole je savladala Burnley sa 0:1 pogotkom Sergija Aguera i na taj način su ponovo preuzeli vrh tabele ispred velikog rivala Liverpoola.

Menadžer Cityja Pep Guardiola je itekako sretan zbog važne pobjede, a nakon meča je dao svoje viđenje današnjeg meča.

"Nisu nam šutnuli na gol, nismo im čak dopustili da izvedu korner. Igrali smo pametno, ali smo u prvom poluvremenu imali mali problem. Teren je bio suh i lopta se sporo kretala. Želja nam je bila da ne primimo neki gol i u tome smo uspjeli", rekao je Guardiola, te je dodao:

"Propustili smo šanse da zabijemo taj drugi gol. Uvijek je teško kada u ovakvim utakmicama ne riješite sve na vrijeme. Imamo 92 boda, to je nevjerovatno i sada je sve u našim rukama. Moramo dobiti naredne dvije utakmice", rekao je španski stručnjak.

S kim Manchester City i Liverpool igraju do kraja?

Manchester City je trenutnov odeći tim Premiershipa sa 92 boda i oni su za sada bliži tituli prvaka Engleske, jer imaju bod više od Redsa.

Međutim, do kraja će oba tima imati poprilično neugodne rivale. City će u narednom kolu na Etihadu ugostiti Leiceter, a u posljednjem 38. kolu 12. maja idu u goste ekipi Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Liverpool u narednoj utakmici gostuje na St. James Parku kod Newcastlea, dok im u posljednjem kolu na Anfield dolazi izuzetno neugodni Wolverhampton.

Za sada je sve u rukama Manchester Cityja, ali Liverpool će sasvim sigurno znati da iskoristi svaki njihov kiks.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.