Burnley se svim silama branio, ali nije uspio zaustaviti Manchester City
Liverpool je čekao kiks Manchester Cityja. Međutim, Burnley se nije uspio odbraniti i na kraju su tri boda pripala Građanima (Foto: EPA)

Aguero zabio za veliku pobjedu

Burnley se svim silama branio, ali nije uspio zaustaviti Manchester City

M. Šljivak

Manchester City je u 36. kolu Premier lige kao gost savladao Burnley sa 0:1 i tako je napravio još jedan krupan korak ka novoj tituli prvaka Engleske.

Građani su imalu ulogu velikog favorita u ovom meču. Burnley je igrao i za Liverpool, koji se nadao kiksu Cityja, ali usprkos svim naporima domaći tim se nije mogao odbraniti od moćnog tima Pepa Guardiole.

Prvo poluvrijeme duela na Turf Moor stadionu potpuno je pripalo Cityju. Kontrolisali su gosti igru, imali su apsolutni posjed lopte, no odbrana Burnleyja je djelovala fantastično i gosti nisu uspjeli da stvore pravu šansu.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, da bi u nastavku meča aktuelni prvak krenuo žestoko prema protivničkom golu na kojem je stajao Tom Heaton.

Činio je golman Burnleyja čuda u početnim minutama nastavka. Skidao je apsolutno sve, ali u 63. minuti nije mogao ništa napraviti. Uspio je na trenutak odbraniti udarac Sergija Aguera, ali je lopta ipak prešla gol-liniju za vodstvo Cityja od 0:1.

Imali su gosti nakon toga još nekoliko šansi za završe utakmicu. Nisu ih iskoristili, Burnley sa druge strane nije napravio šansu pred golom Edersona i na kraju je City došao do minimalne pobjede od 0:1.

Ova tri boda na kraju bi im mogla donijeti novu titulu prvaka. Građani su sada na dva kola prije kraja ponovo ispred Liverpoola, a do kraja sezone im slijede duelu protiv Leicestera i Brightona.

Sa druge strane Redsi imaju utakmice protiv Wolverhamptona i Newcastlea, ali sasvim sigurno da će nam i ostatak sezone donijeti velika uzbuđenja.

Svaki kiks će značiti vjerovatno i kraj svih nada za titulu prvaka, a vidjet ćemo ko će na kraju postati šampion.

Premiership, 36. kolo:

Burnley - Manchester City 0:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi