Crveni đavoli kako stvari stoje naredne sezone neće igrati u Ligi prvaka. Loši rezultati na kraju će ih skupo koštati (Foto: EPA)

Remi na Old Traffordu

De Gea 'poklonio' Chelseaju put u Ligu prvaka!

M. Šljivak

Manchester United i Chelsea remizirali su (1:1) u derbiju 36. kola engleske Premier lige.

Oba tima se bore za mjesta koja vode u Ligu prvaka i pobjeda je mnogo značila u današnjem meču, ali na kraju su bodovi podijeljeni.

Crveni đavoli su odlično ušli u meč. Na samom otvaranju su dobro pritisli Chelsea, a takva igra im se i isplatila nakon samo jedanaest minuta igre.

United je napravio fantastičnu akciju po lijevoj strani. Luke Shaw je uposlio Juana Matu, a Španac pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Chelsea je nakon primljenog gola zaigrao nešto aktivnije, a da gosti dođu do gola pobrinuo se golman domaćeg tima David de Gea.

U 43. minuti čuvar mreže Uniteda pravi katastrofalnu grešku. Slabašan šut Rudigera sa preko 25 metara nije uspio uhvatiti, lopta se odbila do Marcosa Alonsa, koji je poklon iskoristio i pogodio je za 1:1.

Nastavak meča je ponudio rovovsku borbu sa obje strane. Nije tu bilo previše ljepote u igri, niti nekih velikih šansi na obje strane sve do nadoknade kada udarac Roja sa gol-linije čisti Pedro.

Na kraju je ovaj susret završen bez pobjednika. Chelsea je tako zadržao četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka i do kraja sezone će zavisiti samo od svojih rezultata.

Sa dvije pobjede Plavci će sigurno igrati u Ligi prvaka, a predstoje im duelu protiv Watforda i Leicestera.

Unitedu sa druge strane treba pravo čudo i kiksevi Chelseaja, ali i Arsenala do kraja sezone, te pobjede protiv Huddersfielda i Cardiffa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 36. kolo:

Man. Utd - Chelsea 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.