Dovodi ga za 120 miliona eura?

Manchester United odlučio da aktivira Oblakovu klauzulu!

Edmir Škorić

Manchester United ozbiljno razmišlja o aktiviranju klauzule o otkupu od 120 miliona eura za Jana Oblaka, potvrdili su izvori iz ESPN-a.

Oblak je u aprilu potpisao novi ugovor s Atletico Madridom i trenutno je jedan od najboljih golmana svijeta, zbog čega se i povezuje s Manchester Unitedom.

Crveni vragovi imaju problema s Davidom de Geom, koji odbija da potpiše novi ugovor jer traži da postane najplaćeniji igrač na Old Traffordu, a uz to u posljednje vrijeme je napravio nekoliko velikih pogrešaka, direktno utjecavši na rezultate.

Zbog svega toga je Manchester odlučan da mu pronađe zamjenu i navodno planira da aktivira odštetnu klauzulu Oblaka koja iznosi čak 120 miliona eura.

Oblak je bio ranije na meti Liverpoola i Chelseaja, ali je ipak ostao vjeran Atleticu, koji će svakako imati želju da ga proda za iznos od 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Atletico nema snagu da zadrži najbolje igrače, pa je već pustio Lucasa Hernandeza, a od ljeta će ostati bez Juanfrana, Diego Godina i Filipea Luisa, mada nije isključeno da odu i Rodrigo, Niguez i Griezmann.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.