Trener Portlanda nahvalio Nikolu Jokića

"Šta god Jokiću da zatvoriš, napadne te nečim drugim"

Emir Dindić

Trener Portland Trail Blazersa Terry Stotts pohvalio je centra Denvera Nikolu Jokića pred start druge runde play-offa u kojoj će se sastati te dvije ekipe.

Blazersi su bez povrijeđenog prvog centra Jusufa Nurkića, a sada je pod znakom pitanja i Enes Kanter zbog povrede ramena.

"Vidjećemo hoće li Kanter biti spreman. Kada je riječ o Jokiću on je jedan od onih košarkaša kojima ne znate šta branite. Što god im zatvorite, postoji nešto drugo čime mogu da napadnu. Ključ za nas biće da mu otežamo stvari, da nema otvorene pozicije za šut i da ne može lagano da dijeli pasove. Oni su generalno dobar tim, zato su i drugi na zapadu", rekao je Stotts.

Kanter će vjerovatno morati uzeti lijekove protiv bolova kako bi igrao protiv Denvera. Svakako priliku u ovom susretu dobiće rezervni centar Portlanda Zack Collins.

"O Jokiću mnogo govori što sa tom visinom može sve da uradi, a da čak nije nužno ni da je igrao posebno dobro. On je sjajan košarkaš, definitivno je neko od koga mogu mnogo da naučim. On je i timski igrač što poštujem", rekao je Collins.

Slično kao Collins razmišlja i Enes Kanter.

"Jokić je jedan od najvještijih centara u ligi, nevjerojatan je u komandovanju timom i moramo da mu posvetimo dodatnu pažnju", rekao je Kanter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.