Nurkićev saigrač briljirao na press konferenciji: Hvala Knicksima što su me otpustili!
Enes Kanter je tražena osoba u Turskoj. Državni je neprijatelj zbog podržavanja organizacije FETO koja se u ovoj zemlji smatra terorističkom (Foto: EPA)

Nakon sjajne pobjede

Nurkićev saigrač briljirao na press konferenciji: Hvala Knicksima što su me otpustili!

M. Šljivak

Enes Kanter preuzeo je ulogu startnog centra u Portland Trail Blazersima nakon što je zbog povrede sezonu završio bh. centar Jusuf Nurkić.

Turski košarkaš je poznat po tome što uvijek kaže ono što misli, a nakon pobjede nad Oklahomom i plasmana u polufinale Zapadne konferencije NBA lige, ponovo je napravio šou.

Kanter je pred kraj regularnog dijela sezone otpušten iz New York Knicksa. Tim iz Velike jabuke ga nije smatrao bitnim za budućnost tima, a sinoć im se Kanter zbog toga zahvalio.

"Samo želim da zahvalim Knicksima što su me otpustili. Da me nisu otpustili, ne bih bio večeras ovdje", rekao je Kanter.

Sinoćnji meč centar Portlanda je završio sa 13 poena i 13 skokova u pobjedi od 118:115.

"Bio sam u najgorem timu, pričali su da sam star"

Osvrnuo se Kanter i nakon prethodnih utakmica na svoj bivši klub New York Knickse.

"Bio sam u najgorem timu u ligi kada sam nastupao za Knickse, a nisu mi dozvoljavali da igram jer su misli da sam prestar. Čitava situacija je bila toliko frustrirajuća, jer samo sam želio da pobjeđujem", rekao je Kanter, te je nastavio:

"Prije nekoliko dana sam se pogledao u ogledalo i rekao sebi da imam na čemu biti zahvalan, jer sam u sjajnom timu sa još boljim suigračima koji mi vjeruju", završio je Kanter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi