Enes Kanter pod upitnikom za drugu rundu play-offa

Novi problemi za Portland

Enes Kanter pod upitnikom za drugu rundu play-offa

Portland Trail Blazersi su u prvoj rund play-offa izbacili OKC, a sada čekaju rasplet u seriji Nuggetsa i Spursa kako bi saznali protivnika u polufinalu Zapada.

Blazersi su odlično odigrali seriju protiv Thundera, ali su sada naišli na nove probleme sa povredama.

Naime, drugi centar Trail Blazersa Enes Kanter ima problema sa ramenom i po upitnikom je za duele druge runde play-offa.

Kanter je u šestoj utakmici serije sa Thunderom povrijedio ligamente ramena, ali ga ova povreda nije spriječila da upiše double-double i pomogne Blazersima da završe posao protiv OKC-a.

Inače, Kanter je igrao jako dobro u prvoj rundi, te je uspio nedomjestiti izostanak Jusufa Nurkića koji je u finišu regularnog dijela sezone zadobio tešku povredu.

Podsjetimo, značajnih problema sa povredama pred play-off imao je i bek CJ McCollum, a sada ostaje da se vidi dal li će Blazersi ostati i bez drugog centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi