Evo razloga što Leeds ove sezone igra tako dobro

Zaboravite Dilettu, Leedsova novinarka mami uzdahe kraj aut linije

S. Grebović

Ekipa Leeds Uniteda je u posljednjih par kola ispustila drugu poziciju koja naredne sezone vodi u Premier ligu, ali će Bielsina ekipa u playoffu imati novu šansu za plasman u prvi razred engleskog fudbala.

Porazi od Wigana i Brentforda došli su u možda i najgorem momentu za Leeds, što je najbolje iskoristio Sheffield United i obezbijedio promociju u viši rang. Pored njih u Premier ligu se kao prvoplasirani kvalifikovao i Norwich našeg Maria Vrančića.

Trećeg putnika ćemo dobiti kroz playoff u kojem će se nadmetati četiri ekipe, a tamo su učešće već osigurali Leeds, WBA i Aston Villa, dok će se za ime četvrtog putnika boriti Derby i Middlesbrough. Obje ekipe imaju po 70 bodova, s tim da će ekipa još jednog našeg reprezentativca Muhameda Bešića igrati jednu, a Derby još dvije utakmice.

Slavni Leeds je možda i najveće iznenađenje sezone u Championshipu. Mnogi će reći da je klupska novinarka Emma Louise Jones jedna od motivacija za igrače nekadašnjeg prvaka Engleske.

Prezgodna Britanka mami uzdahe gdje god da se pojavi, a njen je posao da od igrača uzima izjave prije, i nakon završetka utakmice. Vjerujemo da oni nemaju ništa protiv toga.


 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.