Pokušava da ih motiviše

Igrače Bayerna zatekla poruka na vratima, a iza nje stoji Niko Kovač

Edmir Škorić

Bayern je u posljednje vrijeme imao kriznih momenata, ali i dalje je u igri za duplu krunu.

Bavarci su lideri u Njemačkoj bez obzira na kiks u Nurnbergu i imaju dva boda više od Borussije Dortmund, a uz to će ovaj klub igrati finale Kupa Njemačke protiv Leipziga.

Niko Kovač, trener njemačkog prvaka, izložen je pritisku, ali čelnici kluba mu i dalje vjeruju i namjeravaju mu dati šansu i u narednoj sezoni ako ova protekne dobro.

Hrvatski trener je pronašao način da dodatno motiviše svoje igrače pred ključne bitke.

"Hajde da osvojimo duplu krunu!", piše na zidu prije ulaska u trening centar Bayerna, a pored toga su objavljene i nove fotografije sadašnjih igrača kako slave trofeje osvojene ranije.

Kovač upozoren: "To se ne smije ponoviti"

Jedan od čelnih ljudi Bayerna Karl-Heinz Rummenigge dao je jasno upozorenje treneru ovog kluba Niki Kovaču.

Iako je Bayern danas vodeći u Bundesligi i na pragu nove titule, do prije nekoliko mjeseci stvari su izgledali drugačije, u toj mjeri da su njemački mediji gotovo iz dana u dan pisali o smjeni Kovača.

No, Kovač može samo na trenutak odahnuti. Da nema opuštenosti upozotio ga je i glavni izvršni direktor (CEO) Rummenigge, davši mu do znanja kako niko nije siguran na klupi minhenskog diva.

"Bayern u domaćem prvenstvu postiže osjetno bolje rezultate nego jesenas. Prvi smo, no nisam u euforiji. Još ništa nije gotovo, naslov prvaka tek treba osvojiti", rekao je Rummenigge čiji Bayern u posljednja tri kola treba najmanje sedam bodova za sigurno osvajanje titule.

Nije na tome stao...

"Dobro je poznato da Kovačev ugovor traje do 2021. godine. Opet ću reći: u Bayernu niko nije siguran, svi znaju što moraju isporučiti. Ovdje je pritisak pravilo. Oduvijek je tako u Bayernu."

Bilo je perioda kada je u Bayernu bilo još napetije...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U jednom momentu smo bili peti na tabeli, a to si klub kao Bayern jednostavno ne smije dopustiti. S budžetom koji imamo, moramo svake sezone igrati u Ligi prvaka. Bilo je to negativno iskustvo, ali smo izvukli pouke", dodao je Rummenigge.

Ukoliko Kovač ispusti prednost koju ima i prokocka titulu, njemački mediji su uvjereni da će dobiti otkaz i da će na njegovo mjesto stići, ni manje ni više, nego Jose Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.