Sprema se revolucija

Zidaneova lista "otpisanih": Trener Reala prekrižio petoricu!

Admin Čaušević

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona kada su se borili za osvajanje Lige prvaka i domaćeg prvenstva u Real Madridu već u maju počinju pripreme za narednu takmičarsku godinu. 

Ako je vjerovati izvještajima španskih medija od ljeta u svlačionici neće biti mjesta za nekoliko prvotimaca iz aktuelnog igračkog kadra kraljevskog kluba.

Zinedine Zidane sprema pravu revoluciju, a navodno je već sastavio listu od pet igrača na koje više ne račune i morat će tražiti novi klub.

Stručnjak koji je s Realom osvojio tri uzastopne Lige prvaka je prekrižio Jesusa Valleja, Marcosa Llorenta, Danija Ceballojsa, Mariana Diaza i Garetha Balea.

Vellejo igra na poziciji štopera i ove sezone ima svega pet nastupa, veznjak Llorente je igrao češće s 15 nastupa, dok je Ceballos zaigrao na 34 utakmice uz tri postignuta gola.

Mariano Diaz je stigao ljetos iz Lyona. Ovaj 25-godišnjak je plaćen 21 milion, prilikom dolaska zadužio je "sedmicu" Cristana Ronalda, a na terenu se nije proslavio zbog učestalih problema s povredama. Zabio je svega dva gola na 21 nastupu.

Bale je svakako najbolji među "otpisanim" i plan Florentina Pereza je da na ovom igraču zaradi ogroman novac. Velšanin je tražen na Ostrvu i njegov povratak u Premiership se čini veoma izglednim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju ostatak igračkog kadra Zizou ima dilema oko budućnosti Luke Modrića i Marcela, dok je stavio "veto" na prodaju Thibauta Courtoisa, Raphaela Varanea, Danija Carvajala i Tonija Kroosa.

Od ljeta će sigurno biti i novih lica u trening kampu Valdebebas, najveće želje Kraljeva su dvije zvijezde Premiershipa, Paul Pogba i Eden Hazard.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.