"Čudan" sudijski kriterij

Dobro poznato lice ponovo glavni akter: Pogledajte penale iz Čapljine o kojim bruji BiH

Admin Čaušević

Čini se da sudijskih lakrdija u Prvoj ligi FBiH nema samo za vrijeme pauze između dvije sezone.

Ono što se iz sedmice u sedmicu dešava na prvoligaškim terenima je u najmanju ruku frapantno. Sudije svojim diskutabilnim odlukama veoma često znaju uticati i na konačan rezultat.

Jedna od "najčudnijih" utakmica ove sezone odigrana je u 24. kolu. Na stadionu Bjelave sastali su se Čapljina i Goražde.

U prvi mah bi se pomislilo da se radi o susretu koji može konkurisati za "meč sezone", međutim "čudan" sudijski kriterij je učinio da tako ne bude. 

Gosti iz grada sa Drine su do samog meča vodili sa 1:3, a na kraju su poraženi s 4:3 zahvaljujući i propustima kontroverznog sudije Antonia Bandića.

Domaći su do rijetko viđenog preokreta stigli zahvaljući golovima iz dva blago rečeno sumnjivo dosuđena penala.

U 85. minuti Niko Jović je smanjio na 2:3, da bi u 87. minuti iz kaznenog udarca na 3:3 izjednačio Salko Jazvin. Za domaće je sviran penal i u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Jazvin je bio siguran egzekutor za 4:3 i "veliki" trijumf.

Kako je izgledao preokret Čapljine pogledajte u video prilogu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bandić je bh. javnosti poznat po skandaloznoj odluci iz finiša sezone 2016/2017 kada je poklonio penal Zrinjskom na gostovanju kod Radnika. Plemići su tada slavili s 1:2 i praktično osigurali titulu prvaka BiH.

Od tada sudija iz Gruda ne sudi mečeve Premijer lige, ali redovno "dijeli" pravdu na terenima Prve lige FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.