Stevanović opravdao povjerenje struke: Hvala treneru, uspjeli smo napraviti čudo!

Mladi golman dobio šansu na poluvremenu

Stevanović opravdao povjerenje struke: Hvala treneru, uspjeli smo napraviti čudo!

S. Mlaćo

Pomalo nevjerovatan preokret vidjeli smo u subotu u Čapljini. Domaća Čapljina je u 24. kolu Prve lige FBiH savladala Goražde 4:3, a gosti su do do 85. minute imali vodstvo 3:1.

Ipak, Čapljinci se nisu predavali pa su na kraju slavili 4:3. Na poluvremenu meča stručni štab domaćih odlučio je izvršiti izmjenu koja je vjerovatno i odlučila meč. Golman domaćih Bruno Šutalo nije imao svoj dan, pa je šansu dobio Stefan Stevanović.

Čapljina je u drugom dijelu krenula na sve ili ništa, pa su gosti iz Goražda u par navrata imali priliku da riješe meč. Ipak, istakao se Stevanović koji sjajnim odbranama dao krila saigračima da na kraju dođu do važna tri boda.

"Bio je to veoma zanimljiv meč i veoma bitan za nas. Nova velika tri boda su ipak tu. Mnogo nam ova pobjeda znači. Otvorili smo utakmicu vodstvom, gosti se vratili sa čak tri pogotka i stavili nas u tešku situaciju", priča Stevanović.

Priznaje da kao i niko na stadionu nije očekivao da će dobiti šansu u toj situaciji.

"Iskreno, ostao sam iznenađen odlukom trenera. Poslao me na zagrijavanje i rekao da ulazim na poluvremenu. Ipak, rijetko je to situacija da se izmjena troši na golmana pri rezultatu 1:3. Imao sam težak period iza sebe, tačnije operaciju kičme koja me koštala godinu dana pauze. Zahvaljujući Adnanu Dizdareviću i Romeu Mitroviću vratio sam se u odličnu formu što sam i pokazao na terenu u veoma važnoj situaciji. Odbranio sam par situacija od kojih je jedna bila ključna za pokretanje ekipe. Dao sam im krila, bodrio i pričom, te pokazao da vjerujem u njih. Pomogla nam je i publika i uspjeli smo napraviti čudo. Hvala treneru na povjerenju", dodaje mladi golman.

Čapljina je u subotu pokazala karakter, te prije svega efikasnu igru. U ovom klub ne sumnjaju u opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ako čitava ekipa bude kao na ovoj utakmici iza nas, ne da sam siguran, nego sam ubijeđen u opstanak u ligi", dodao je Stevanović za SportSport.ba.

Čapljina u narednom kolu gostuje sarajevskom Olimpiku.

Promo

Top Komentari

Mostar
Sad plastici barem bod Uzmite
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti