Fantastični ofanzivni veznjak napravit će transfer karijere. Njegove igre su ga dovele na korak od Manchester Cityja (Foto: EPA)

Bruno Fernandes stiže na Etihad

Manchester City osigurao prvo pojačanje za novu sezonu

Midhat Šljivak

Manchester City osigurao je prvo pojačanje za narednu sezonu.

Prema navodima portugalskog lista A Bola, novi član Građana postat će 24-godišnji reprezentativac Portugala Bruno Fernandes.

Ovaj ofanzivni veznjak zadivio je apsolutno sve odličnim igrama u dresu Sportinga. Najveći klubovi Evrope pokazali su interes za njega, a na kraju je po svemu sudeći pobjedu odnio City.

Želio je Fernandesa i Manchester United. Ipak, na kraju je Portugalac odabrao njihovog gradskog rivala, a ekipa iz Lisabona će na ovom transferu zaraditi više od 50 miliona eura.

Fernandesu su samo 24 godine, a već je imao zanimljiva iskustva u karijeri. Još kao tinejdžer sa 17 godina otišao je u italijansku Novaru, a zatim je igrao za Udinese i Sampdoriju.

Dres Sportinga nosi od 2017. godine. Pružao je zaista odlične partije u redovima portugalskog velikana i sada će imati šansu da takve igre dobro i naplati.

Ove sezone Bruno je zaista odličan. Nastupio je ukupno u 49 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 28 golova i 16 asistencija.

Sigurno je da će City njegovim dovođenjem dobiti dodatnu ofanzivnu snagu. Igrač je to koji lako može riješiti meč, ali ipak treba sačekati i vidjeti kako će se snaći u Premiershipu.

Fernandes je i standardni član reprezentacije Portugala i za ovu selekciju je nastupio 11 puta i postigao je jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.