Milimetri odlučuju prvaka: Gol Cityja za 29,5 milimetara i "promašaj" Manea za 12 milimetara

Dvije situacije koje bi mogle sve odlučiti

Milimetri odlučuju prvaka: Gol Cityja za 29,5 milimetara i "promašaj" Manea za 12 milimetara

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja jučer su kao gosti pobijedili Burnley sa 1:0 u okviru 36. kola engleskog Premiershipa i tako se vratili na lidersko mjesto na tabeli.

City vodi žestoku borbu s Liverpoolom za titulu prvaka Engleske i do kraja sezone ostala su još samo dva kola. Građani su jučer uz dosta muke uspjeli da pobijede u gostima Burnley i vrate se na prvo mjesto, te sada ponovo imaju jedan bod više od Redsa.

Jučer se pokazalo ponovo koliko VAR fali u Premiershipu, ali sigurno da se u Cityju zahvaljuju Bogu što bar imaju gol tehnologijju. Sergio Aguero bio je junak meča jer je dao jedan gol iako je jedan od igrača Burnleyja izbacio loptu i činilo se da nije gol.

No, onda je sudija pokazao da je dobio signal gol tehnologije da je to čist pogodak, te je pokazao na centar. Engleski mediji objavili su da je lopta prešla gol liniju za 29,5 milimetara što bi na kraju moglo odlučiti prvaka ove zemlje.

Aguero's shot was 29.5 millimetres over the line as City took the lead at Turf Moor

Gol tehnologija je imala do sada dva ključna detalja, a u oba su bili uključeni City i Liverpool. Prvi je bio na direktnom okršaju ovih ekipa u januaru kada je City slavio protiv Redsa na Etihadu sa 2:1.

I ovu utakmicu obilježila je gol tehnologija kada su svi mislili da je Liverpool postigao gol. No, sudija je pokazao da od toga nema ništa, a na kraju je na usporenom snimku prikazano da je Liverpoolu falilo samo 12 milimetara da lopta pređe liniju, ali se to nije desilo.

Manchester City's John Stones did superbly to clear Sadio Mane's effort off the line in January

U ovoj situaciji odlično je reagovao Stones koji je izbacio loptu skoro iz gola i sada se ispostavilo da bi ovaj trenutak mogao odlučiti prvaka Engleske.

Agonisingly for Liverpool, Mane's attempt was just 12mm short of crossing the line

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, navijači Livepoola dosta više razmišljaju o jučerašnjoj situaciji na meču Cityja i Burnleyja, a moglo bi se ispostaviti na kraju da će 29,5 milimetara biti ključno u ovoj borbi.

Ukoliko se u preostala dva kola ne promijeni ništa bitno onda u Liverpoolu mogu zaista reći da su jedni od najvećih pehova u svijetu fudbala. Dvije nevjerovatne situacije s gol tehnologijom, a niti jedna nije išla u njihovu korist, čak naprotiv.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti