Tvrdi L'Equipe

Manchester United krenuo po prvo pojačanje

Midhat Šljivak

Manchester United krenuo je po prvo pojačanje za novu sezonu.

Kako navodi ugledni L'Equipe, Crveni đavoli su krenuli u akciju dovođenja napadača Lyona Mousse Dembelea i prvi pregovori su već obavljeni.

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer želi promijeniti određene stvari unutar tima. Spreman je se odreći Alexisa Sancheza i Romelua Lukakua, koji nisu previše donijeli timu, a dosta igrača će kao slobodni otići.

Napadački dio ekipe želi ojačati. Dembelea vidi kao idealnog za svoj tim i rukovodstvo Uniteda je krenulo u pregovore sa Lyonom i ovaj sjajni fudbaler bi se nakon samo godinu dana mogao vratiti na Ostrvo.

Dembele je u augustu prošle godine potpisao za Lyon. Stigao je iz Celtica, gdje je imao dvije uspješne sezone, a ranije je dobar dio omladinske karijere proveo u Londonu, gdje je igrao za Fulham.

Sada bi se u velikom transferu mogao vratiti u Englesku. Velika je želja Ole Gunnara Solskjaera i 22-godišnji napadač sigurno neće odbiti ponudu koja stigne sa Teatra snova.

Njegova trenutna cijena na tržištu je 22 miliona eura. Međutim, United će morati vjerovatno da izdvoji duplo više novca, ali to barem njima nije problem, jer se radi o jednom od najbogatijih timova svijeta.

Ove sezone Dembele je odigrao ukupno 41 utakmicu za Lyon i postigao je 18 pogodaka u svim takmičenjima, od čega 12 u prvenstvu Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lyon bi lako mogao ostati bez dobrog dijela ekipe ove sezone, jer se dobar dio prvotimaca povezuje sa odlaskom iz kluba, a njihove igrače traže sve sami velikani evropskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.