Manchester United plaća Alexisu samo da ode iz kluba
Čileanski fudbaler je razočarao apsolutno sve na Old Traffordu. Jedan je od najvećih promašaja u historiji kluba (Foto: EPA)

Spremili mu 13 miliona funti

Manchester United plaća Alexisu samo da ode iz kluba

Midhat Šljivak

Manchester United pokušat će svim silama da se tokom ljeta riješi čileanskog fudbalera Alexisa Sancheza.

Alexis je prije godinu i po dana postao član Crvenih đavola. Stigao je iz Arsenala u zamjenu za Henrikha Mkhitaryana i trebao je predstavljati veliko pojačanje.

United mu je dao i ogromnu platu. Čileanac sa bonusima zarađuje pola miliona funti sedmično, ali kako na Old Traffordu nije pokazao apsolutno ništa, rukovodstvo želi da ga se riješi ovog ljeta.

Spremni su na Teatru snova da mu isplate čak 13 miliona funti samo da ode iz kluba. To je polovina sume koju bi u naredne dvije sezone zaradio u klubu i takva ponuda je postavljena pred njega.

Odlaskom Alexisa klupski budžet bi bio poprilično olakšan. Engleski velikan bi umjesto njega mogao plaćati dvije ili tri velike zvijezde, što im je i cilj napraviti u narednom periodu.

Iskusni 30-godišnji fudbaler ni ove sezone nije napravio apsolutno ništa. Odigrao je 26 utakmica u svim takmičenjima i ima skroman učinak od dva gola i četiri asistencije.

Ukupan učinak na Old Traffordu mu je grozan. Za godinu i po je odigrao samo 44 utakmice, pet puta je pogađao protivničku mrežu, što je itekako malo za čovjeka koji sedmično dobija ogroman novac.

Konačno se pojavio klub koji ga želi kupiti?

Ove sezone Alexis je mečeve Uniteda gledao pretežno s tribina, te je jasno da će gotovo sigurno na kraju sezone napustiti Teatar snova.

Engleski mediji objavili su nedavno da United nudi Alexisa drugim klubovima, a navodno tek je jedan klub pokazao interes za njega. The Sun prenosi da je to Inter, ali da su poručili Alexisu da mu ne mogu dati ni približno platu kao što trenutno ima.

Inter je spreman da riješi Unitedove probleme i kupi Alexisa, ali je jasno da mu ne mogu sedmično dati platu od 500.000 funti. Čileanac bi trebao biti zamjena za Icardija, a Inter će za njega ponuditi oko 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi