Zbog kartona propušta Tuzla City

Sarajevo bez Emira Halilovića u narednom kolu

Edmir Škorić

Sarajevo je danas na Koševu u susretu 30. kola Premijer lige savladalo Čelik s 5:0.

Pobjedom nad Čelikom Sarajevo je stiglo do +7 u odnosu na Zrinjski, koji sutra dočekuje Radnik i ne pobijedi li ga pred svojim navijačima, titula će vjerovatno već tada biti predata u ruke bordo tima.

Mada, Sarajevo je s ovakvom igrom u pol-poziciji u borbu za titulu i treba da se desi pravo čudo da na Koševo ne dođe pehar namijenjen za najbolju ekipu u BiH.

Benjamin Tatar postigao je večeras dva, a po jedan gol Anel Hebibović, Mersudin Ahmetović i Amar Rahmanović. Međutim, problem Husrefu Musemiću zadao je Emir Halilović, koji je u 22. minuti dobio javnu opomenu.

Zbog toga Halilović narednog vikenda neće imati pravo nastupa u Banovićima protiv Tuzla City, baš kao i Halid Šabanović, koji je također večeras dobio javnu opomenu i to mu je bio treći žuti karton, zbog čega mora da pauzira jedan meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U strahu od suspenzije za 31. kolo su Haris Handžić, Amer Dupovac, Anel Hebibović i Selmir Pidro, koji imaju po dva žuta kartona.

Sarajevo nakon gostovanja u Tuzli, ima još da odigra mečeve sa Zvijezdom 09 na Koševu i sa GOŠK-om u Gabei.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.