Volotinen je najavljivan kao veliko pojačanje na golmanskoj poziciji, ali koliko su na njega ozbiljno računali govori podatak da uopšte nije bio registrovan, tako da nikada i nije mogao biti ni na klupi za rezervne igrače

Volotinen i Guluzade napustili Bilino polje

Stigli kao velika pojačanja: Napustili NK Čelik, a nisu odigrali ni minute · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak su deklasirani na Koševu od domaćeg Sarajeva rezultatom 5:0. Dan poslije utakmice Zeničane je dočekala još jedna loša vijest, a to je da nisu dobili licencu za Premijer ligu u narednoj sezoni. Iz kluba s Bilinog polja vjeruju ipak da će na Drugostepenoj komisiji ipak dobiti licencu, te da će i naredne sezone igrati u najvišem rangu.

Zeničani su na Koševu nastupili bez povrijeđenih Miletića, Varde i Okolija, te Hodžića, Pavlovića i Lelića, koji nisu imali pravo nastupa zbog ranijeg dogovora klubova o posudbi ovih igrača. U takvom odnosu snaga, nije se moglo ni očekivati neki rezultat osim poraza, doduše ne tako visokog, jer su i Zeničani na Koševu imali nekoliko sjajnih prilika, ali im je loša bila završnica.

U narednom kolu Čelik će na Bilinom polju dočekati Zrinjski, te će i za ovaj susret stručni štab imati probleme oko sastavljanja ekipe. Kako saznaje SportSport.ba golman Samu Volotinen i veznjak Amit Guzulade napustili su Bilino polje, te se više neće vraćati u Zenicu.

Samu Volotinen je u Zenicu stigao kao veliko pojačanje na poziciji golmana, čak su se ljudi u klubu olako odrekli i Branislava Ružića, koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji igrač kluba, a sve kako bi golman iz Finske navodno dobio veliku minutažu u drugom dijelu sezone. Volotinen ne samo da nije debitovao za Zeničane, nego nije bio uopšte registrovan, što dovoljno govori koliko su na njega računali, kako bivši trener Adnan Ornek, tako i sadašnji Cihat Arslan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi igrač, bivši reprezentativac Azerbejdžana, 26-godišnji Amit Guluzade, svojim radom i odnosnom na treninzima nije se uspio nametnuti Cihat Arslanu, te je samo jednom bio na klupi za rezervne igrače i nije uspio da debituje za klub s Bilinog polja.

Zanimljivo da su iz kluba ranije objavili da je Samu Volotinen potpisao dvogodišnji ugovor, dok je Amit Guluzade potpisao na godinu dana. Vidjet ćemo šta će biti s ovim igračima, ali ono što je sigurno da se oni neće vraćati u Čelik jer su razdužili opremu i stanove u kojima su boravili u Zenici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti