Đugum: Bilo bi smiješno da ne ostanemo u Premijer ligi

Direktor NK Čelik za SportSport.ba

Đugum: Bilo bi smiješno da ne ostanemo u Premijer ligi

D. Kurbegović

NK Čelik nije dobio licencu za učešće u Premijer ligi BiH za takmičarsku godinu 2019/2020. Tako je odlučila Prvostepena komisija za licenciranje klubova N/FSBiH.

Zeničani su na terenu osigurali opstanak u Premijer ligi BiH, ali je upitno da li će gledaoci na Bilinom polju i dalje gledati mečeve iz elitnog ranga bh. fudbala.

Generalni direktor NK Čelik, Ismet Đugum, u razgovoru za SportSport.ba je kazao da je siguran da zenički klub neće završiti kao Borac koji je prošle godine izbačen u niži rang za zelenim stolom.

"I jesmo i nismo iznenađeni radi odluke Prvostepene komisije. U klub još nije stiglo obrazloženje. Vjerovatno ćemo u ponedjeljak znati detaljnije zbog čega nismo dobili licencu", kazao je Đugum te nastavio:

"Svakako da ćemo učiniti sve da dobijemo licencu na drugostepenoj komisiji, siguran sam da ćemo ispuniti sve ono što se od nas traži i da ćemo naredne sezone igrati Premijer ligu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa je za razliku od prošle sezone rezultatski ostala u Premijer ligi i bilo bi smiješno da sad ne ostanemo u ligi iako smo to rezultatski učinili. Siguran sam da nećemo završiti kao Borac prošle sezone", rekao je Đugum koji je aktivno sudjelovao u procesu licenciranja.

Osim Čelika licence za učešće u Premijer ligi još nisu dobili Sloboda i Krupa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Kako ste ostali prosli put pa sad tako i letite nazad.Ko se zadnji smije najslade se smije.
21 0
mbape
Druga liga
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi