Loša sezona Manchester Uniteda danas je neslavno završena. Iako imaju još jedan meč, on će biti rekreativan, jer nemaju za što igrati (Foto: EPA)

Crveni đavoli doživjeli potpuni krah

Očajni Manchester United nije pobijedio najslabiji tim lige i ostao bez Lige prvaka

Midhat Šljivak

Manchester United nećemo gledati u Ligi prvaka naredne sezone.

Crveni đavoli su u 37. kolu Premier lige gostovali kod najlošijeg tima liga Huddersfielda i osvojili su samo bod (1:1), te su kolo prije kraja izgubili sve šanse da igraju Ligu prvaka naredne sezone.

Dobro je United ušao u meč. Sjajnim golom Scotta McTominaya su poveli sa 0:1 nakon osam minuta igre i činilo se kako će lagano da dođu do veoma važna tri boda.

Promašio je United nekoliko šansi da osigura pobjedu u ovom meču, ali ih nisu koristili, što je Huddersfield kaznio u drugom poluvremenu.

Igrala se 60. minuta. Luke Shaw pravi očajnu grešku, lopta dolazi do Isaaca Mbenze, a ovaj matira Davida de Geu za 1:1.

Krenuo je United potom na sve ili ništa. Imali su zaista nekoliko nevjerovatnih šansi, zicera, Pogba je pogodio i prečku u 89. minuti, ali lopta nije htjela u gol.

Huddersfield je bio izuzetno opasan iz kontri. De Gea je u 90. minuti spašavao svoj gol nakon jedne kontre, a ni osam minuta nadoknade Unitedu nije pomoglo da dođe do pobjede i tri boda.

Na kraju je ostalo 1:1 i Crveni đavoli neće vidjeti Ligu prvaka, a Huddersfield je već odavno otpisan iz Premiershipa i gledat ćemo ih u Championshipu naredne sezone.

Premier liga, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Huddersfield - Manchester United 1:1

Huddersfield 0-1 Manchester United: McTominay from r/soccer
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.