United postavio ultimatum De Gei: Španac ima još jako malo vremena da odluči o novom ugovoru
De Gea ima još sedmicu dana da odluči

Na Old Traffordu su izgubili strpljenje

United postavio ultimatum De Gei: Španac ima još jako malo vremena da odluči o novom ugovoru

S. Pašalić

Već jako dugo traju pregovori između Manchester Uniteda i Davida de Gee oko novog ugovora.

Čini se da su u Unitedu već pomalo izgubili strpljenje pa su odlučili da odrede rok od sedmicu dana španskom golmanu da odluči hoće li potpisati novi ugovor.

28-godišnji de Gea ima ugovor do 2020. godine i United ne želi da razgovori o novom ugovoru uđu u posljednju godinu. Za to vrijeme PSG strpljivo čeka i spreman je da ponudi španskom golmanu platu od 350.000 funti sedmično

Parižani žele izvršiti dodatni pritisak jer znaju da bi mogli de Geu za 12 mjeseci dovesti besplatno. Golman Uniteda je imao dosta težak period iza sebe, gdje je u posljednjih nekoliko utakmica pravio katastrofalne greške.

On je još u decembru prošle godine rekao svojim saigračima da će ostati u klubu, ali čini se da se situacija oko novog ugovora zakomplikovala i da je to ostavilo uticaj i na formu španskog golmana.

De Gea je statistički ove sezone gori i od Kariusa

Prije godinu dana smo se smijali Lorisu Kariusu, kojeg je Liverpool poslao u Bešiktaš, no danas se priča drugačija priča.

Sada, statistički gledano, Karius je bolji nego De Gea, makar bilo teško porediti tursku i englesku nogometnu ligu.

De Gea je primio čak 53 gola ove sezone, Karis 39. Španac ima prosječnu ocjenu 6.46 po utakmici, dok je Karis na boljem prosjeku - 6.70.

Osim toga, De Gea je imao četiri greške koje su dovele do toga da United primi gol, Karius još nijednom nije koštao Bešiktaša svojim greškama u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea prima 1.4 golova po utakmici, Karis 1.2. Karius je odbranio penal, De Gea još nijedan u ovoj sezoni. Nijemac je na 60,1 posto uspješnih odbrana, De Gea na 58,8 posto.

Dakle, ako gledamo statistiku, Karius je trenutno bolji golman, mada opet, treba imati na umu da su rivali za Kairusa daleko lakši nego za De Geu u Premier ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije